2010/01/29

sajtos keksz

Recept a nosalty-rol.
tésztához

* 45 dkg liszt
* 25 dkg margarin
* 10 dkg reszelt sajt (trappista jellegű)
* 2 tk só
* 2 ek tejföl

kenéshez, szóráshoz

* 1 tojás
* 10 dkg reszelt sajt
1. A tésztának valókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2 mm) kinyújtjuk. (Én két részletben szoktam kinyújtani, mert úgy kényelmesen elfér a nyújtódeszkán.)
2. A tésztát megkenjük a kissé felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval vagy késsel rombusz alakúra felvágjuk (tetszőleges méretűre, de körülbelül egyformák legyenek).
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, legalább 20 percet pihentetjük, aztán sütjük (200 fokon) előmelegített sütőben, szép rózsaszínre. Nagyon gyorsan sül: az első tepsi kb. 15 perc alatt, a második már 10 perc alatt kész. (Kb. 4 gáztepsinyi lesz belőle.)

Ez az eredeti recept, en pedig meg lenmagot szoktam belekeverni a tesztaba, es aztan a tetejet sajt helyett szezammaggal szorom meg. (sosincs otthon sajt, ha ilyet csinalok..:) ) De tenyleg jo vekonyra kell kinyujtani, es sok sok sok lesz belole.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése