A receptet a Vegagyerek nevu blogbol vadasztam.
Hozzávalók:
450 g teljes kiőrlésű búzaliszt
40 g élesztő
60 g méz (ebből én többet tennék legközelebb, úgy 80-100 g-t)
125 ml langyos növényi tej
4 tojás
só
200 g növényi margarin (vagy vaj)
50 g kandírozott narancs
50 g kandírozott citrom
50 g aszalt bio sárgabarack
150 g bio mazsola
A lisztet az élesztővel, a mézzel és a tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a sót. A margarint/vagy vajat kis darabokban rászeljük és 5 percig az egész tésztát erőteljesen dagasztjuk. Az aprított kandírozott és aszalt gyümölcsöket beledolgozzuk a tésztába. Beletöltjük a tésztát a formába (fém formánál kizsírozva) és lefedve 20-30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 60 percig sütjük (én 10 percig légkeveréssel, majd 40 percig légkeverés nélkül sütöttem és elég volt).
2009/02/01
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése