Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
2 doboz babkonzerv (lehet fehér-, tarka- vagy vörösbab)
6 dl víz
1-1 ek oregánó, bazsalikom, borsikafű
só, méz ízlés szerint
A hagymákat apróra daraboltam, és olajon megdinszteltem. Ráöntöttem a paradicsomkonzervet és a vizet, hozzáadtam a fűszereket, sót, majd fedő alatt forrástól kb. 10 percet lassú tűzön főztem. Akkor összeturmixoltam, majd hozzáadtam a lemosott, lecsöpögtetett babot is, és még azzal is felforraltam, majd azonnal elzártam. A mézet ekkor kevertem bele, annyit tettem hozzá, hogy elvegye a paradicsom savanyú ízét, de ne legyen édes. (Nekem ez kb. 3 evőkanálnyi volt) Lenmagolajpöttyökkel a tetején tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése