Sokhelyutt olvastam mar, hogy tonkolybuza igy, tonkolybuza ugy, hat most itt megtudjatok, hogy miert jobb, mint a rendes:
A tönkölybúza a legjobb gabona, meleg és zsíros és erőteljes, gyengédebb, mint a többi gabonafajta, jó húst és jó vért ad annak, aki eszi, boldog értelmet és örömteli érzelmeket hoz az embereknek. Bármilyen formában is eszik, legyen az kenyér, vagy bármilyen más étel, jó és lágy. És ha valaki már olyan beteg, hogy a betegségtől már enni sem tud, az vegye a tönkölybúza egész szemeit és főzze meg vízben zsír vagy tojássárgája hozzáadásával, hogy jobb íze miatt könnyebben fogyasztható legyen, és egy ezt a beteg, és ez meggyógyítja belülről, mint jó és egészséges balzsam. Ha nagyon gyötör a korság, vagy takarítani akarod magad belülről, vagy megakarod magad óvni a bajtól, vesd el és hét napos korában arasd le, késztesd ki levét és három hétig végy magadhoz levéből napi egy decit. Meggyógyít a legnagyobb korságból, akkor is, ha már az orvos lemondott rólad. Hoszabb időn át fogyasztva boldog lesz tested lelked. Ez gyógyító lé több ezer éve seregeknek is sebeire a harcban.
hat, ez eleg poetikus, de kezdetnek megteszi
2009/01/13
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése