2009/01/14

Narancsos-mandulas csiga

Szinten Veratol


Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg tk. tönkölyliszt

1/2 cs sütőpor

2,5 dl langyos növényi tej

1,5 dl olaj

1 tasak szárított élesztő (organikus)

2 ek nádcukor

1 csipet só

A töltelékhez:

10 dkg mandula

0,7 dl nádcukor

10 dkg növényi margarin

1 bio narancs reszelt héja

3 ek frissen facsart narancslé

A lisztet a sütőporral, élesztővel, cukorral, sóval összekevertem. Hozzáöntöttem a tejet, és az olajat, majd az egészet nem túl sok ideig alaposan összegyúrtam. A mandulát forró vízzel leöntöttem, majd néhány perc múlva lehúztam a héját. Durvára daráltam, majd a többi hozzávalóval összekevertem. A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem a töltelékkel, majd a rövidebbik oldalánál szorosan feltekertem. Kikent sütőlapra tettem, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem. Pár perccel a sütési idő vége előtt növényi tejjel megkentem a csigákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése