A leves mellé kínáljunk háromszögekre vágott, szétnyitott, olívaolajjal megkent, majd megpirított pitát.
Hozzávalók (3 személyre):
1 nagy hagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
8 dl zöldségalaplé (vagy csirkehúsleves)
10 dkg vöröslencse
5 dkg rizottórizs
frissen őrölt bors
1 tk őrölt koriander
só
1/2-1 tk őrölt római kömény
1 citrom
A hagymát karikákra vágjuk és az olívaolajon fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve puhára pároljuk. A lángot nagyobbra vesszük, és a hagymát folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Papírtörlőre szedjük, félretesszük.
A zöldséglevet felforraljuk, beletesszük a rizst és a vöröslencsét, a koriandert, borsozzuk, és 35-40 percig főzzük, amíg a rizs és a lencse szétfő. Ha szükséges megsózzuk, ha túl sűrűnek találnánk, kevés vizet is adhatunk hozzá.
Tányérokba merjük, a tetejét római köménnyel megszórjuk, kevés citromlevet facsarunk bele, majd a sült hagymát is rátesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése