Pit anyukaja jart nalunk es hagyta az alabbi - szamtalanszor kiprobalt - receptet.
Karfiolt kell megfozni, kis rozsakra bontva. Amig a karfiol fo, egy serpenyoben vajon meg kenyerszeleteket piritunk, es egy kiolajozott tal aljara tesszuk. Ugyanebben a serpenyoben lehet utana a felkockazott hagymat megparolni egy kis olajon, majd paradicsomkockakat radobalni es addig hagyni, mig jo leves es puha nem lesz.
Tejfolt, pirospaprikat, es mindenfele zold fuszert (snidling, petrezselyem, kapor, oregano, kakukkfu, bazsalikom, akarmi, ami keznel van) keverjunk ossze. Miutan a karfiol megfott, forgassuk ossze ezzel a tejfolos szosszal.
A talban levo kenyerre eloszor a paradicsom felet adjuk, majd a karfiolos-tejfolos masszat, es a maradek paradicsomot. A tetejere sajtot reszelunk, es berakjuk a sutobe addig, amig meg nem pirul a sajt.
Isteni!!:)
2009/01/31
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése