2009/01/13

Quinoa wokban sult zoldsegekkel


A receptet, es a kepet itt talaltam


Quinoa - a furcsa nevű mag Dél-Amerikából származik, glutént nem tartalmaz, és készülhet belőle köret, kása, főétel, desszert. Abszolút jolly joker. Már az inkák is fogyasztották, és nagyon egészséges, egy csomó hasznos mindenféle van benne. Részletes információk pl. itt és itt.

Hozzávalók (2 személyre):

2 dl quinoa
4 dl víz
1 sárgarépa
1 kisebb cukkíni fele
1 pici darab póréhagyma
1 marék mandula
1 ek szezámmag
extraszűz olívaolaj


A quinoat nagyon alaposan leöblítjük, majd a vízzel és egy kevés sóval feltesszük főni. Kb. 20 perc alatt van kész. (ha maradna alatta kevés víz, leöntjük, nekem nem maradt)
Közben elkészítjük a zöldségeket. A sárgarépát meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A cukkínit gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a mandulát 3-4 darabra vágjuk.

A wokot füstölésig felhevítjük, kevés olívaolajat öntünk bele, hozzáadjuk a szezámmagot és a mandulát, néhány másodpercig kevergetjük, míg kissé megpirulnak, majd félretesszük. Az olajat újból felforrósítjuk, és a zöldségeket néhány percig alatt folyamatosan kevergetve megpirítjuk benne. Maradjanak roppanósak. Belekverjük a mandulát és a szezámmagot, hozzáadjuk a quinoát is, sózzuk, alaposan elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése