2009/01/31

Vegetarianus vadas

Az alabbi receptet itt talaltam, Kyu receptjei kozott.


Az alábbi SZÓSZmennyiség kb. 6 személyre elegendő:
Pucoljunk meg 6-7 db nagyobbacska sárgarépát, 2 nagyobb petrezselyemgyökeret, és egy közepes zellert, majd vágjuk apró darabokra őket. Pucoljunk meg 2 fej hagymát is, aprítsuk fel, és egy kis olivaolajon futassuk meg. Szórjunk bele pici pirospaprikát, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és öntsük fel vízzel. Sózzuk meg, tegyünk bele pici cukrot, csöpögtessünk bele citromlevet, adjunk hozzá kb. 10 db egész babérlevelet, és jó sok mustárt. Várjuk meg, hogy felforrjon, majd a lángot levéve, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Mire megfőnek, a levük is megfelelően elpárolog. Amikor puha minden, vegyük le a tűzről, halásszuk ki a babérleveleket, és adjunk hozzá egy nagy pohár tejfölt. Krumplinyomóval törjük át durván először a zöldségeket, hogy a botmixernek könnyebb dolga legyen, aztán elő a botmixert, és turmixoljunk péppé. Majd tegyük vissza egy fél perc erejéig a tűzre, és állandó keverés mellett rottyantsunk rajta egyet.


A ZSEMLEGOMBÓCot én a következő képpen csinálom:
Feldarabolom a zsemlét/kiflit/kenyeret (mikor miből csinálom), és beleteszem egy nagyobb tálba. Öntök rá annyi tejet, hogy meg tudjon benne puhulni, majd kb. 10 perc múlva liszttel besűrítem annyira, hogy épp formázni lehessen. Aztán vizes kézzel lobogó, forró vízbe formázom őket. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor 2-3 perc és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése